Att ge bort ett par skor

Hörde i helgen en berättelse som berörde mig.

En berättelse som är på riktigt!

Det är berättelsen om pojken från albanien som tillsammans med sin familj får kämpa mot fattigdom. En familj som får kämpa för att kunna ha mat på bordet, en pojke som inte så ofta får leksaker och som inte så ofta har rena kläder. Berättelsen om en pojke som endast äger ett par riktiga skor och ett par tofflor.

Så en dag får han veta att bästa kompisens hus har brunnit ner, och den familjen har inte längre någonting kvar. Hans kompis har inte ens ett par skor att sätta på fötterna..

Så vad gör då pojken? Jo, han går hem, tar sina smutsiga skor, går in på toaletten och sköljer dem lite renare och går till sin vän och ger honom sina enda par riktiga skor!

Har du någongång funderat över vad kärlek är, vad det innebär att vara en "barmhärtig samarit" eller att älska sin nästa?

Svaret finns i den här berättelsen.

Alla har vi "skor", som vi kan ge till någon som behöver hjälp. Våra "skor" kanske kan vara lite tid, ett lyssnande öra, en kram, ett telefonsamtal, en brödlimpa, en påse kläder mm.

Vi kanske inte kan göra storverk eller förändra hela världen, men vi kan göra små saker med STOR kärlek.

kram /Sofie