Solstrålar

Igår vaknade vi av att solen sken på en blå himmel och det var gnistrande kallt och vackert!

Valet för dagen var enkelt, vi begav oss till sjön och åkte skridskor!

Det var så bedårande vackert!

Perfekt is, solsken, människor som stod och pratade och njöt av solskenet, några åkte långfärd, andra grillade korv och fiskade mitt på sjön. Härligt!

När solen skiner så där gott så kan man inte annat än att längta lite till våren..

Men så vaknar man idag av att det är lite rått, lite kallt, lite snö i luften och man får bara inse att än är det inte vår..

Så kan det ju vara i våra liv också.

Det finns dagar av solsken som värmer, men även dagar som är kalla och mörka, när våren även på insidan kan kännas långt borta.

Låt mig få berätta om några värmande solstrålar i mitt liv.

De där sms:en från vännerna som skriver uppmuntrande rader som gör en glad, promenaden och kaffestunden med grannen, barnen som rusar in efter en dag i skolan och har massor att berätta, vännen som är flera generationer äldre än jag som kommer med en egengjord present för att visa omtanke, maken som skrivit en liten lapp innan han åkte till jobbet.

Det är solstrålar det!

De värmer och ger hopp, tröst och uppmuntran.

Vi kan få vara sådana solstrålar för varandra.

Lysa upp varandras vardagar

och stötta varandra på livets väg.

Ett annat ljus, och den allra starkaste solstrålen

finns hos Jesus och i Hans ord. Att stilla sig en stund och läsa ett bibelord ger lång eftervärme i hjärtat.

I Psalm 119:105 står det

"Ditt Ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig"

kram/Sofie