Solid Arisk

"Solidarisk är man mot den som är solid och arisk" - Ett intressant talesätt som nog tyvärr stämmer mer än man vill erkänna. Hur kommer det sig att strörsta delen av de som kommer till kyrkan är medelklasssvensson när Jesus bara hängde med "slöddret". Vem är kyrkan till för?

Kyrkan ska vara en plats för alla, vi är till och med en "förening" som först och främst inte är till för varandra utan för ANDRA. Jesus ville ut, han begav sig till de fattiga, till de behövande. Han var själv flykting och hemlös. Shane Claiborne skriver ungefär såhär "Hur kan vi tillbe en hemlös men inte känna en enda eller bry oss om en enda i verkliga livet?" Helt sjukt egentligen, jag fastnar så lätt i måbra-bubblan. Mår jag och mina nära bra så är livet bra. Det är inte sant, livet är skit för alldeles för många människor.

Med Jesus hjälp vill jag göra världen lite vackrare. Ge en flykting husrum, skänka pengar till välgörenhet, värna om naturen, köpa rättvisemärkt. Jesus skulle inte rädda församlingen, han skulle rädda världen. Det är dags att göra något! Fundera över vår pengaprioritering och tidsprioritering, kan jag vara en passiv givare utan att ha ett hjärta för vad jag ger till?

Jag tipsar i alla fall om Claiborns bok "Den oemotståndliga revolutionen" om ni vill lära känna revolutionären Jesus och även bli lite knäckt över hur felprioriterad kyrkan kan vara.

All uppmuntran till er i kampen för en vackrare värld där vi ser de som behöver oss.