Förlåtelse

Häromdagen sa min 7-åriga dotter till mig:

"Mamma, när vi säger förlåt till Jesus, så har Han en särskild borste som Han tar fram och så skrubbar Han oss rena i hjärtat!

På kvällen när vi skulle be så bad hon:

"Tack Jesus att Du omsluter mig på alla mina sidor."

Det talade till mig. Tänk att Jesus har gjort allt för att mitt hjärta skulle kunna bli "renskrubbat", och tänk att Han omsluter mig på alla mina sidor. Med allt jag har av svagheter och brister så vill Han förlåta och omsluta.

Förlåtelse handlade även gårdagens gudstjänst om. Jesus har gjort allt för oss, så då får vi med hans hjälp också förlåta dem som kanske har sårat oss.

Istället för att döma varandra och hålla saker emot varandra så kan vi välja att gå förlåtelsens väg. En svår väg, men en frihetens väg.

Kanske behöver vi be Gud om förlåtelse idag, kanske behöver vi be någon annan om förlåtelse, kanske behöver vi förlåta någon som gjort illa oss. Varför? Svaret hittar vi i Joh. 3:16:

"Ty så älskade Gud världen, att Han utgav Sin enfödde Son, för att den som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha ett evigt liv."

Kram /Sofie