Fortfarande barnsligt förälskad i julen

Julen är för mig en fantastisk högtid, en tid för kvalitetstid med familjen och släkten, en tid att åka fram och tillbaka mellan julbord och julkalas och en hel massa tid till att bara göra ingenting. Det är skönt att vara i den lilla familjebubblan och bara njuta av varandras sällskap tills vi är lagom trötta på varandra i början av januari så det blir skönt att åka tillbaka igen.

Jag är så otroligt lyckligt lottad, uppvuxen med mamma, pappa, släkt och vänner omkring mig som har gett mig trygghet, kärlek och massa glädje. Jag har alltid haft människor omkring mig som har trott på mig och stöttat mig.

- Hur fick jag denna jackpott?

Jag har ett så otroligt bra liv att jag nästan skäms. Tänk vad många det finns som inte har några nära vänner, ingen familj de har kontakt med och som bara känner ångest inför julen. De som kanske inte har råd att köpa julskinka eller julklappar till sina barn, de som kommer spendera julafton letandes efter burkar och alla dem som bara känner stress och press på perfektion för att det ska vara som det alltid har varit.

Jag ser fortfarande fram emot julen som en 10-åring även om det nu är mindre för klapparna och mer för gemenskapen och jag hoppas innerligt att jag kommer känna likadant när jag är 35. För vad är vitsen med en fridfull jul om man ska gå omkring och vara stressad en månad innan?

En artikel värd att läsa om just detta:

Må fridens Gud vara med er alla i julförberedelserna och kom snälla ihåg att njuta av vad vi faktiskt firar.

Kram Johanna