Hej mitt vinterland

Hejsan bröder och systrar i vårt snötäckta kaosland.

Jag heter Johanna Hultegård och ska börja blogga lite om livet, Jesus och om annat som faller mig in. Jag bor just nu i Linköping och läser första året till gymnasielärare. Jag trivs som fisken i vattnet och har även börjat gå till en EFK-församling där jag tror att jag kommer kunna känna mig hemma. Nog om mig, ni kommer få en klarare bild med tiden.

Idag hade jag inga föreläsningar utan har suttit hemma och pluggat medan snön har yrt utanför fönstret. På facebook har varenda uppdatering varit om hur kaosartat allt är, försenade tåg och bussar, insnöade cyklar och förfrusna fingrar.

Varje år inser vi hur mycket som hänger på att vi kan ta oss dit vi vill. Vi förfasas inför tanken att komma försent (och genomblöt) till viktiga möten och föragas över snön eftersom den hindrar oss från att besöka en god vän. Allt är föränderligt, vi är så små och vädrets makter är så starka. Snökaoset i Sverige kan inte mätas med jordbävningar i Japan eller torkan i Sudan men ger ändå perspektiv.

Perspektiv på Guds storhet och min svaghet, på Guds makt och mitt beroende av hans nåd. I Psaltaren 46 står det "Lugn! Besinna att jag är Gud, upphöjd över folken, upphöjd över jorden." Det vill jag skicka med er i veckan då ni pustar och frustar med snöskyffeln eller då bilen inte vill starta. Gud är större och världen går inte under för att man kommer 30 minuter försent.

Guds välsignelse till er

Johanna