Ljus och mörker

Så var äntligen advent här! Äntligen fick vi tända första ljuset, äntligen fick barnen öppna sin chokladkalender, äntligen fick vi gå till kyrkan och fira advent tillsammans!

Predikan handlade om ljus och mörker, och också det däremellan.

Vi har hört många vittnesbörd om att förrut var allt mörkt, men nu har jag mött Jesus, så nu är allt ljust! Men är det verkligen så i våra liv? Det var just det som predikan stannade vid, att ska vi vara ärliga och sanna mot varandra, så finns det ju mörker, svårigheter, brister och sprickor i våra liv nu också, även om vi tror på Jesus!

Men det finns någon som går med i det svåra. Det finns ett ljus i vårt mörker!

Jag kan bara skriva under på det som sades. Jag känner mig långt ifrån perfekt och jag går igenom en tid av mörker just nu. Men jag känner också mitt i allt som känns jobbigt, hur jag får tröst från Honom som har genomlidit allt för dig och mig, när Han dog på korset. Han bär mig när jag inte orkar. Och kanske är det så att genom sprickorna i våra liv kan Hans ljus tränga in i våra hjärtan.

Visst är det fint och mysigt med allt pynt, godis, paket och allt  som hör julen till. Men jag känner en ännu djupare längtan efter att få uppleva advent i mitt hjärta!

Önskar dig en fridfull advent! /Sofie