öken och källsprång

Det här med att läsa bibeln är spännande. Ibland när man läser så är det som att bibelordet bara går rakt in, talar in i just min situation och vardag och ger mig den kraften som jag behöver för just den dagen.

Så var det för mig häromdagen när jag satte mig ner för att läsa psalm 107.

Tårarna strömmade ner för mina kinder och jag blev så berörd!

Jag delar med mig av några av dessa versar idag:

" Han gjorde strömmar till öken,

källsprång tilltorr mark, och bördigt

land till salthed...

...Han gjorde öknen till en vattenrik sjö,

och torrt land till källsprång."

Psalm 107:33-35

Livet går ju upp och ner,som vi alla vet. Kanske är det också så som det står i dessa versar att Han faktiskt för oss in i tider av öken, tider då mitt inre känns som torr mark?

Varför?

Kanske för att göra mitt hjärta mer ödmjukt, kanske för att mitt perspektiv på livet behöver korrigeras? Kanske för att jag än mer ska förstå att jag behöver Honom, och att jag behöver lära mig att lita på Honom, även när jag inte ser vägen?

Kanske blir min tacksamhet och glädje desto större, när jag i den försmäktande öknen hittar fram till en vattenrik sjö?

Kanske, när den torra marken i mitt hjärta förvandlas till källsprång, att min själ brister ut i lovsångs ljud, en lovsång och glädje som kommer från djupet av mitt hjärta och som berör fler än mig?

Många kansken..

Det jag helt säkert vet är att Han är min herde och att Han leder mig och tar hand om mig genom allt.

kram/Sofie