GEmenskap

I söndags hade vi i församlingen en gemenskapsdag!

En dag som innehöll allt från lagtävlingar, gott fika och god mat, samtal över generationsgränser, tid för stillhet, bön och lovsång. En go´dag helt enkelt!

Har funderat över ordet gemenskap. Vad betyder det?

Min tolkning är att GEmenskap handlar om att ge.

För mig kan det vara en eftermiddag med barnen. De kommer hem från skolan, mellanmålet står färdigt och så sätter vi oss ner och samtalar om dagen och ger varandra tid och uppmärksamhet.

Eller så kan det vara en kopp kaffe med en god vän. Att sitta ner, prata och se varandra, bry sig.

Ibland kanske det bara handlar om nåt så enkelt som att ta i hand, titta någon i ögonen och bara säga: "Va´glad jag är att se dig!

Gemenskap kan vara att bara sitta tyst bredvid någon och gråta tillsammans när livet är hårt. Att ge av sin närvaro.

Gemenskap kan vara så mycket. Men jag tror att det är ordet GE som är det viktiga.

Det finns en som vill ha gemenskap med dig och mig, varje dag! Som vill ge av sin tid, sin uppmärksamhet, som vill se oss, som är glad att vi finns, som gråter med oss och som ger av sin närvaro.

Det finns en som har gett allt, sitt liv!

Jesus älskar dig!

kram/Sofie