Värne Allians VISION

Himmelsk inspiration...

Idag vill jag citera John Ortberg ur "Livet är gott – himmelsk inspiration för vanliga dagar"...


"Gud fyllde världen med skönhet och gåtfullhet, med vattenfall och solnedgångar och glaciärer och söderhavsöar och blåbärspaj, men Gud sade: - Jag älskar dig inte bara så här mycket.
Gud gav dig ett förstånd, en förmåga att skilja på rätt och fel och välja det goda livet, men Gud sade: -Jag älskar dig inte bara så här mycket.


Gud gav dig människor. Lärare, vänner, förebilder, personer som du får uppleva närhetens och gemenskapens glädje med. Men Gud sade: -Jag älskar dig inte bara så här mycket.


Sedan gav Gud dig Jesus. Jesus var Guds slutgiltiga försök att visa oss vad vi betyder för honom. Han leddes till korset för att betala den skuld som vi inte kunde betala, och Gud sade: -Nu kan du bli fri från alla samvetskval. Ingen mer skuld. Alla krav på rättvisa blir uppfyllda. Äntligen kommer du förstå vilken plats du har i mitt hjärta.


Jesus leddes till korset, och när han sträckte ut armarna sade han: Så här mycket älskar jag dig."


Stort tycker jag...


Ha en fin helg!
Kram Therese

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln