Hos öronläkaren

I dag har jag varit med yngsta dottern hos läkaren. Det var kontoll av öron och ett hörseltest som skulle göras. Hon har haft en hel del bekymmer med vätska i öronen och en period hörde hon jättedåligt.

Började fundera över det där med örat, att höra och att lyssna. Vi har så mycket  "ljud" runtomkring oss i vår vardag. Så mycket "vätska" ibland att vi har svårt att höra vad Gud vill säga till oss.

Så viktigt det där med stillhet ibland, att lyssna inåt. Att lyssna till den där stilla rösten som vill tala om för oss att vi duger, att vi är älskade, och som vill leda oss rätt genom vardagarna och livet.

Igår på gudstjänsten sjöng vi:

"Vi stänger våra ögon från allt som vi har sett,

Vi stänger våra öron från allt som vi har hört,

Vi tystar våra ord och allt som vi har sagt,

Vi stillar våra liv från allt som rusar på.

Ditt kors är kraft, Guds kraft till frälsning för oss.

Bara Jesus, bara Jesu kors, bara Jesu blod, bara Jesus."

Kram /Sofie