Värne Allians VISION

en hand att hålla i...

Alla har vi varit där någon gång. Varit nya. Stått inför något vi aldrig gjort innan. Så har vi i vår familj haft det i veckan. Varit nya på den stora avdelningen på förskolan. Varit nya på fotbollsträningen. Varit nya bloggare. Och även om det vi gör för första gången inte alltid känns lika spännande som första dagen i skolan så känner vi oss många gånger osäkra. Orosmolnen hopar sig & vi ställer oss frågan flera gånger: Kommer jag att klara det här?

 

Min son var på sin första fotbollsträning i förrgår. Det är absolut inget avancerat, mest lek & skoj. Men både för honom & för mig var det här en ganska stor grej. När vi kom dit kändes det som att stans alla barn var på samma yta. Det var ganska stimmigt & han kände inte en människa förutom mig. Även om han inte kunde uttrycka det så syntes den där frågan i hans blick "Kommer jag att klara det här?". Som mamma river det i hjärtat när ens barn ser osäkra, nästintill rädda ut. Och jag tänkte i mitt stilla sinne "Kommer han klara det här?". Men så höll vi varandra i handen & gjorde övningarna tillsammans. För kännedom: det kan vara väldigt nyttigt för en mamma att få leka " Kom alla mina kycklingar" & dribbla bollar mellan koner. Så det så. Skämt åsido... I början höll han sig nära mig hela tiden & blev ledsen när jag inte stod precis intill. Men så gick minuterna. Bollen sparkades framför hans små fötter & han sprang – utan mig. Och jag jublade inombords.

 

Hur ofta händer det inte att vi önskade att någon kunde hålla oss i handen? Visa oss vart vi skulle gå? Hjälpa oss genom svårigheter? Någon som klappade händerna & jublade när vi lyckades. När de där frågorna dyker upp är det skönt att veta att det är precis så. Det finns någon som gör det! Jesus håller din hand. Han bär dig när du inte orkar eller vågar & jag är säker på att Han klappar sina händer när du lyckas. Nu har jag kastat in mig i den här bloggvärlden & jag litar på att Han bär mig i det...

 

Ha en skön helg! Kram Therese

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln