Att poppa popcorn

När vi som familj vill vardagslyxa lite, så gör vi en stor skål med popcorn och myser lite. Det är ju inte så onyttigt så det funkar ju en helt vanlig, regnig onsdag.

Har funderat lite över det där med popcorn.

För att de ska "poppa" så behövs värme.  I en kall kastrull händer ingenting utan de där majskornen förblir kalla och hårda och inte alls nån njutning för tänderna...

Jag tror vi människor fungerar så också. I kalla, kärlekslösa miljöer förblir vi kalla och hårda. Vi sluter oss i vårt "skal".

Men det fantastiska är det som händer med oss i de där varma, goa miljöerna. Där det finns kärlek och uppmuntran. Då börjar vi att "poppa"!

Jag vill att församlingen, mitt hem och mitt liv skulle vara varma platser där människor kan "poppa" och känna sig älskade och värdefulla.

I söndags fick vi lyssna till en underbar sång "Nära Jesus".

I Hans närhet hittar vi den där goa värmen som smälter det hårda. Vi kan få vara lika Honom och sprida den värmen!

kram /Sofie