Samla Pärlor

För ett tag sen berättade en i vår församling att hon, när det blir sommar och ledigt, brukar "samla pärlor". Pärlor att trä på en tråd, som blir till ett fint halsband, att ha sen, när det blir gråa och lite mörkare dagar. Pärlor att minnas med glädje och tacksamhet. Pärlor som vid blotta tanken ger ny styrka och kraft.

I söndags talade Jonas över ämnet "att vila är att ta ansvar", och vi går ju med raska steg mot sommar och semester. Varför då inte passa på att samla lite pärlor. Vi har säkert lite olika tyck och smak när det gäller vad som är en fin pärla. För någon kanske det är att gå barfota längs stranden och höra havet, för någon annan kanske att greja i trädgården, en kopp kaffe i solen med grannen, en god bok eller en utflykt med familjen.

Gör ditt eget "pärlhalsband" men glöm inte den största och viktigaste pärlan, att ta tid med Jesus, låta Honom få uppmuntra och inspirera dig och ge dig ny kraft .

Kram /Sofie