Värne Allians VISION

Goda förebilder

Vilka är dina förebilder i livet?

 

Idag har jag suttit i samtal och fått anledning se tillbaka och reflektera över min uppväxt. Inser att jag varit så(och är) välsignad på många sätt, inte minst i fråga om goda förebilder. Människor att se upp till. Som ger energi, inspiration och riktning i livet.

En av mina största förebilder är min morfar Rune. En underbar människa, jag älskar honom så otroligt mycket. En av hans vackraste sidor är hans närvaro. Som när han berättar en historia. Eller när vi sitter och dricker kaffe vid hans köksbord i Lene, gärna med en mazarin i munnen. På många sätt ser jag Jesus i min morfar. Hans värme, blicken som ser och förmågan fånga nuet. Jag har morfar att tacka för mycket i mitt liv.

Avslutar dagen med att surfa runt på lite olika nyhetssidor - av en händelse stöter jag då på denhär artikeln om en ung kille som jag haft förmånen att möta ett par gånger i livet, en riktig förebild! Läs och låt dig inspirerar av Simons livslängtan;

 

 

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=303655

 

 

Vi behöver goda förebilder - utmaningen blir också för oss alla att försöka vara just detta för någon annan.

Önskar dig en god natts sömn!/Jonas

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln